Íme a legkedveltebb túráink és a legeldugottabb helyek Izraelben!

Kategória: Hírek,

Kevesen tudják, de Izrael legeldugottabb és egyben legtitokzatosabb helyei, melyek nem csak a romantikus lelkületűek szívét dobogtatja meg az alábbiak:

tovább a teljes cikkhez

Mit vigyél magaddal feltétlenül, amikor Izraelbe indulsz?

Kategória: Hírek,

Az általános felszereléseid között ügyelj arra, hogy Izraelbe csak vákuumcsomagolt ételt lehet behozni, így a nagymama süteménye bármennyire is finom, sajnos elveszik a reptéren.

Jó hír azonban, hogy konzervet nyugodtan hozhatsz.

tovább a teljes cikkhez

Egy izraelinél jártunk

Kategória: Hírek,

Az izraeliek nagyon segítőkész, békére törekvő emberek. Már a köszönésük „shalom” is erre a nyugalomra invitál, hiszen a szó jelentése is „béke”.

Mint minden népnek, beleértve minket is, magyarokat is, úgy nekik is megvannak a maguk kulturális, sok esetben vallásukkal összefonódó szokásaik, hagyományaik, melyeket illik szem előtt tartanunk. Ne feledjük el, az Ő hazájukban mi vagyunk a vendégek!

tovább a teljes cikkhez

Utazási segédlet

Kategória: Utazás,

Utazásra ösztönző vizuális ingerekben manapság nincs hiány. Könnyen beindul a fantáziánk, megszületik a gondolat: kalandra fel! A világ kinyílt, felfedezésre vár számtalan szebbnél szebb úticél, már csak rajtunk múlik szabadságunk aktív vagy passzív időtöltéssel teljen. Amikor tervbe vesszük az utazást, a kikapcsolódást, sorra jönnek a kérdések: merre menjek, mit vigyek magammal, mit csomagoljak, és így tovább. De ezek az egyszerűbb kérdések. Utána jönnek a fontosabbak….

tovább a teljes cikkhez

Izrael a természet szerelmeseinek Kánaánja is!

Kategória: Hírek,

Akár a flóra, akár a faunavilágot szeretné testközelből megcsodálni, Izraelben nem csak módja van minderre, de egyben egyedülálló lehetőségek veszik körül, hogy a lehető legtermészetesebb módon taglózza le a natúra.

tovább a teljes cikkhez

Tudta mindezt Izraelről?

Kategória: Hírek,

Izraelről rengeteg történelmi, vallásos, politikai és földrajzi tény ismert. Mi ezeken felül szeretünk plusz érdekességeket feltárni és velünk tartó turisták számára különleges helyi jellegzetességeket egy egészen új szemszögből, magyar nyelven megmutatni.

tovább a teljes cikkhez

Ahogy Izrael életre szól

Kategória: Hírek,

Van egy hely a világon, ahol a Vörös-tenger titkai a szemünk elé tárulnak a színes korallzátonyoktól a delfinekkel való együtt úszásig. Ahol felfedezve a tenger tarka faunáját, őket a természetes élőhelyükön megfigyelve búvárkodhatunk.

tovább a teljes cikkhez