Jeruzsálem

Indulás Jeruzsálemből 8.30 -kor, és már indulunk is, mert gyönyörű nap vár ránk.

JERUZSÁLEM
Nem vállalkoznék egy teljes felsorolásra, mi minden látnivaló vár ránk ezen a délulutánon. Elsőnek a Via Dolorosa, a Kereszút a végén a Golgotával, a Szentsír-templommal, amely tulajdonképpen egymásra, egymásba épített templomok együttese, semmihez nem hasonlítható látvány, érzés.
 
Aztán az Óváros zegzugos utcáin tovább a Cardo-hoz a római kori Jeruzsálem piac-utcájához, ahonnan  Jézus kiűzte a kufárokat 2000 éve.
Ma nehezebb dolga volna, hiszen az egész Óváros egy összefüggő bazár. Nyugodtan tegyünk fogadalmat, hogy nem veszünk csecsebecséket, souvenírt, fűszercsodákat, keleti édességeket, sálat, ékszert, iparművész munkákat, el fogjuk bukni ezt a vállalást olyan erős a csábítás.
Csak a templomok, zsinagógák, mecsetek csendje az üdítő kivétel. 
 
És a Fal. A zsidó vallás egyetlen templomának - a Templomnak - egyetlen épen maradt tartó fala, a Nyugati Fal amelyet mi magyarok Siratófalnak hívunk. 
Hívőt és hitetlent, zsidót vagy más vallásút itt biztosan megérint egy percre az amit ez a hely jelent: Isten közelsége. 
 
A jeruzsálemi séta véget ért.
Na most jöhet egy kávé, vagy egy igazi falafel. 
És ha valaki még bírja, mert nem tud betelni a szent helyekkel, a történelem tapintható közelségével, az még folytathatja a kirándulást.

AZ ÁR AZ AZNAPI EBÉDET MINDEN ESETBEN TARTALMAZZA!

Jeruzsálem Jeruzsálem Jeruzsálem Jeruzsálem Jeruzsálem Jeruzsálem Jeruzsálem